Leírás
Természetes folsav
A B-vitaminok családjába tartozó folát az ételekben természetesen előforduló vitamin. A folsav szervezet számára közvetlenül nem hasznosítható, ahhoz, hogy aktív, a test számára hasznosítható forma legyen belőle a szervezetben átalakítás szükséges, de sajnos nem mindenkinek a szervezete tudja átalakítani.
Ahhoz hogy a folsav foláttá alakuljon több enzimnek kell közreműködnie. Egyre többet hallani manapság arról, hogy a a folsav biokémiai úton és sokkal kisebb hatékonysággal hasznosul, mint a folát, ezért inkább ezt érdemes fogyasztani, ha valakinek hiány van ebből a vitaminból.
- A terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésében.
- Részt vesz a normál aminosav-szintézisben.
- Hozzájárul a normál vérképződéshez.
- Hozzájárul a normál homocisztein-anyagcseréhez
- Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
- Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez.
- Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
- Szerepet játszik a sejtosztódásban.
Érdekesség: A folsav illetve a folát a latin „folium” szó alapján kapta, melynek jelentése: levél. Mivel ennek a B-vitaminnak az elsődleges forrásai a leveles zöldségek. fogyasszon rendszeresen leveles zöldségeket (például kelkáposztát, spenótot, sóskát, rucola salátát, vizitormát…stb.) , vagy szerezze be étrend-kiegészítőként.
Várandósság
A várandósság az egyik legizgalmasabb időszak egy nő életében. A helyes táplálkozás, és a megfelelő vitaminpótlás ilyenkor kiemelten fontos. A magzati fejlődés során különösen fontos az anya megfelelő folsav/folát ellátottsága. A fogamzást megelőzően legalább egy hónapig, és a fogamzást követően három hónapig feltétlenül figyelni kell a megfelelő pótlásra.
Napi ajánlott mennyiség: 1 kapszula
A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl!
A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet, és az egészséges életmódot.
Minőségét megőrzi a doboz alján jelzett időpontig (nap/hó/év)
A doboz gyermekek elől gondosan elzárva, száraz, hűvös helyen, sugárzó hőtől és fénytől védve tartandó!
Hatóanyagok 1 kapszulában | Mennyiség | NRV% |
Folát | 400 µg | 200% |
NRV%: referencia beviteli érték felnőttek számára
**%: napi ajánlott mennyiség nincs meghatározva
Összetevők: Barna rizsliszt, hidroxi-propil-metil-cellulóz kapszulahéj, csomósodást gátló anyagok: szilícium-dioxid, zsírsavak magnézium sói, kalcium L-metil folát.
A B-vitaminokról:
Minden B-vitamin külön-külön egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, ám van egy közös tulajdonságuk: együttesen vesznek részt az energiatermelési folyamatokban, ezért együtt célszerű fogyasztani őket, mivel egymás hatását erősítve vesznek részt a szervezet működésében.