GAL Omega-3 halolaj – 250ml
8.350 Ft
Menny.:db

GAL Omega-3 halolaj – 250ml

Egységár: 33,40 Ft/ml
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Kívánságlistára teszem
8.350 Ft
Menny.:db

Leírás

GAL OMEGA-3 HALOLAJ

Természetes forrású, teljes spektrumú Omega-3 zsírsav

A GAL Omega-3 Halolaj az emberi szervezet számára leghasznosabb állati eredetű Omega-3 zsírsavat tartalmazza. Természetes, kiváló hasznosulású készítmény, nagy dózisú EPA- és DHA-tartalommal, antioxidáns E-vitaminnal.

Mitől olyan értékes a halolaj?

A rendszeres halfogyasztás már régóta szerepel az egészséges táplálkozási ajánlások között. Rengeteg többszörösen telítetlen Omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami más zsírokkal ellentétben kimagaslóan hasznos az emberi szervezet számára. Az Omega-3 zsírsavak amellett, hogy bizonyítottan karbantartják a szívet, az agyat, akár vissza is fordíthatják a szívbetegek artériájának meszesedését és beszűkülését.

Mik azok az Omega-zsírsavak?

A zsírsavak az élelmiszerekkel elfogyasztott zsírok és olajok lebontásával kerülnek a szervezetbe. A zsír az egyik legfontosabb energiaforrás, ideális esetben a táplálékkal felvett energiának 30 százaléka zsírokból származik. Azonban nem mindegy, milyen zsírt fogyasztunk.

Léteznek hasznos és káros zsírok, ezek aránya határozhatja meg nagymértékben az általános egészségi állapotot és a betegségekkel szembeni ellenálló képességet. Az Omega-zsírsavak nagy része többszörösen telítetlen esszenciális zsírsav, hiányuk olyan egészségromboló hatással lehet, mint a vitaminok vagy az ásványi anyagok hiánya.

Az Omega-3 zsírsavak a természetben nagy mennyiségben elsősorban a tengeri halakban találhatók meg. Mivel a halfogyasztás általánosságban nem jellemző a mindennapi étrendben, és más zsírsavak kerülnek inkább túlsúlyba (például az Omega-6 fogyasztása), ezért az Omega-3 zsírsavak hiánya általános jelenséggé vált.

Az Omega-3 hiányának egészségügyi következményei

  • Szív és érrendszeri megbetegedések
  • Magas vérnyomás és koleszterinszint
  • Gyulladásos betegségek, például ízületi problémák
  • Különféle allergiák kialakulása
  • Asztmás megbetegedés
  • Az immunrendszer zavarai
  • Diszlexia, a koncentráló képesség csökkenése
  • Ekcéma, pikkelysömör

Hogyan biztosítható az optimális mennyiségű napi Omega-3 bevitel?

Az Omega-3 zsírsavak legjobb forrásai a tengeri halak, vagy a belőlük készült minőségi halolaj-készítmények. Nagy arányban tartalmaznak természetes linolénsavat és Omega-3 zsírsavakat, így azok számára is egyszerűen biztosítható a hatóanyagok megfelelő aránya és mennyisége, akik a napi étkezéseik során nem jutnak más forrásból Omega-3 zsírsavhoz. Rendszeres fogyasztásával az általános egészségi állapot javítása mellett a fizikai és szellemi teljesítmény növelése, a betegségekkel, fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség is növelhető.

Napi 1 evőkanál halolajjal az egészségért

A GAL Omega-3 Halolaj jól hasznosuló, természetes formájában tartalmazza az Omega-3 zsírsavak teljes spektrumát, természetes tokoferolokkal (E-vitaminnal) együtt. Nagy dózisú EPA- és DHA-tartalommal, kellemesen enyhe ízvilággal, citromolajjal.

Nem tenyésztett, hanem vadon élő, kistestű halakból származik, a halolaj tisztasága egyedülálló, megfelel a szigorú tisztasági és minőségi előírásoknak, az EU-szabványoknak.

Kényelmesen fogyasztható azok számára is, akiknek gondot okoz a tabletta vagy kapszula lenyelése. 1 evőkanálnyi mintegy 15 db halolaj-kapszulának felel meg.

A napi javasolt adagja 1 evőkanálnyi (10ml) étkezéskor, akár az elfogyasztott étellel együtt, például salátába vagy pirítósra öntve.

Omega-zsírsavak

Olyan értékes, többszörösen telítetlen zsírsavak, amelyek biztosítják a megfelelő növekedést és fejlődést, szívvédő hatásúak, serkentik az agyi funkciókat, a koncentráló képességet, hozzájárulnak az erek rugalmasságához, erősítik a csontokat, lassítják az ízületek kopását. Többségüket a szervezet nem képes előállítani, ezért a szükséges mennyiséget a táplálkozás során és étrendkiegészítőkkel kell pótolni. Különösen a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők, a túlsúlyosak, a várandósok, a 14 év alatti gyermekek, a legyengült immunrendszerűek, az allergiások, az ízületi panaszokkal élők számára fontos a rendszeres omega-zsírsav-fogyasztás.

Az Omega-3 zsírsavak élettani hatása

  • Beépülnek a sejthártyába, és rugalmasabbá teszik azt, így segítve az összes szerv egészséges működését, védelmét a káros külső hatásoktól és a belső sejtkárosodástól.
  • Védik az érfalakat az érelmeszesedéstől, csökkentik a szív és érrendszeri megbetegedések,valamint a szívritmuszavar, infarktuskialakulásának esélyét. Infarktuson átesetteknél pedig az újbóli infarktus rizikóját.
  • Növelik a véralvadási időt, csökkentik a vérsűrűséget, meggátolják a vérlemezkék összecsapódását, ezzel megelőzhetik a vérrögök képződését.
  • Természetes gyulladáscsökkentők, így megelőzik, vagy nagymértékben enyhítik az olyan betegségek tüneteit, mint az ízületi gyulladás, az asztma, a migrén.
  • Javítják a szem látóhártyájának működését, a szem hajszálereinek vérellátását, ezzel megóvják a retinát, megelőzhetik az időkori látásromlást.
  • Alacsonyan tartják a vérzsírok szintjét, csökkentik a magas vérnyomást, a koleszterinszintet, megőrzik az erek rugalmasságát, tisztaságát.
  • Előnyösen befolyásolja az agysejtek és az idegsejtek működését. Felépítik az agy szürkeállományának nagy részét. Jelentős mértékben fokozzák a memória működését, megakadályozhatják a depresszió, az inzulinrezisztencia, a tanulási zavarok, az Alzheimer-kór kialakulását is.
  • Segítik a bőrbetegségek, például az ekcéma, a pszoriázis gyógyulását, kiegészítő kezelésként, illetve megelőzésként is hatékonyak.
  • Csökkentik az emésztőrendszeri daganatok kialakulásának kockázatát, javítják a rákbetegek életminőségét, gyógyulási esélyeit.
  • Kismamáknál segítik a magzat fejlődését, csecsemők esetében az éleslátás kialakulását és a szellemi fejlődés támogatását.
  • Gyerekeknél is jelentős mértékben javítják a koncentrációs képességet és a feladatok megoldására való készségeket.

1 evőkanál (~10 ml) tartalmaz:

Omega-3 zsírsav 3475mg
– ebből EPA 1725mg
– ebből DHA 1150mg
– ebből ALA+DPA+SDA 600mg
Természetes E-vitamin 24mg α-TE (alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferolok keverékéből)

Fogyasztási javaslat:

Napi 1 evőkanál (~10ml) étkezéskor, akár salátára/pirítósra is, illetve ahogy jól esik.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!